FAQ

I Europa er sæsonen for solens skadelige ultraviolette (UV) stråler størst mellem april og september. Når UV-indekset overstiger 3, anbefales det, at du tager solcreme på, hvis du vil være udenfor. Selv på overskyede dage, hvor du mindst forventer det, kan op til 80% af solens skadelige UV stråler trænge ind i din hud.

Husk at sne, sand og vand øger behovet for solbeskyttelse, fordi det reflekterer solens stråler og forstærker UV-strålingen.

I lande tættere på ækvator, hvor solens stråler er stærkere, anbefales det at bære solbeskyttelse på mindst SPF 30 for at blive beskyttet mod UV-stråler.                  

Sun Protection Factor (SPF) som er oplyst på solcremens emballage fortæller dig, hvor meget beskyttelse din solcreme indeholder mod UVB stråler.

Generelt; Jo højere SPF nummer på din solcreme, jo større beskyttelse, så en SPF 6 eller 10 giver lav beskyttelse, SPF 15, 20 eller 25 tilbyder medium beskyttelse, SPF 30 eller 50 tilbyder høj beskyttelse og SPF 50+ yder meget høj beskyttelse. Dette måles ved hjælp af en standardiseret test.

I udvælgelsen af den rigtige SPF, skal du overveje flere faktorer. Den vigtigste af disse er din hudtype. Hudtypen omfatter farven på din hud inden udsættelse for sol, din hår- og øjenfarve. Du skal også have rejsemål og årstid med i dine overvejelser, da solens skadelige stråler kan variere efter dette. Læs mere om din hudtype her.

Det afhænger af din hudtype, årstiden, hvor i verden du befinder dig og tidspunktet på dagen. Personer med mørkt hår og mørkere hudtyper kan generelt opholde sig længere i solen, uden at blive forbrændte, end personer med lyst hår og lys hud. I timerne mellem kl. 11 og kl. 15 er koncentrationen af UVA- og UVB-stråler på sit højeste niveau; hvis du går ud i solen så husk, at brug dækkende let tøj, en hat og solcreme. Husk at sne, vand og sand reflekterer solen og øger mængden af stråler, du udsættes for. Tjek din hudtype her.

Den gennemsnitlige voksen skal anvende 30-40 ml solcreme til fuld kropsdækning, for at få en effektiv beskyttelse. Dele af kroppen glemmes ofte som f.eks. nakken, brystet og bagsiden af benene, vær derfor særligt opmærksom her. P20 anvendes 15 min. før solens eksponering for at sikre beskyttelse fra det øjeblik du træder udenfor.

For at beskytte huden, bliver der i solcremer anvendt UV-filtre, der absorberer stråling fra solen. Når en solcreme udsættes for denne stråling, kan den ændre UV-filtrenes kemiske struktur og reducere dens beskyttelsesevne.

En “fotostabil” solcreme er i stand til at modstå virkningerne af UV-eksponering bedre, så den holder sit beskyttelsesniveau.

>Bredspektret beskyttelse betyder evnen til, at beskytte mod de skadelige virkninger af både UVA (aldrende stråler) og UVB (brændende stråler). For at blive klassificeret som en ”bredspektret beskyttelse”, skal produktet absorbere eller reflektere mindst 90% af UV-strålerne fra bølgelængdeområdet på 290 til 400 nanometer (nm).

Med en vandfast solcreme kan du opholde dig i vandet 2 x 20 minutter før du behøver at smøre dig ind igen.

Er solcremen kategoriseret som meget vandfast, skal den kunne holde i op til 80 minutter før den skal smøres på igen. Dette er den højeste klassificering, der findes.

Det er bevist, at selv efter 80 minutters badning holder P20 solcremen samme beskyttelsesgrad, som før du gik i vandet, hvilket er enestående for en solcreme.

Med en almindelig vandfast solcreme kan du være I vandet 2 x 20 minutter før du skal påføre solcreme igen.

Ja, det gør du. Flere undersøgelser har vist, at solcremebrugere har D-vitamin-dannelse på samme niveau eller højere, end de som ikke anvender solcreme. Solcremen vil aldrig blokere 100% for solens stråler, og der skal kun en meget lille soleksponering til, at give nok D-vitamin. Selv med sololie og ophold i skygge producerer kroppen D-vitamin i sommermånederne.

Ja, det kan du sandsynligvis godt. Men hvis du har haft solcremen med på stranden, så anbefales det ikke at gemme den. Hvis solcremen opbevares mørkt og køligt, kan den godt anvendes igen selv om den har været åbnet. Hvis cremen lugter eller skiller, så smid den ud.

Du kan forebygge soleksem ved at begrænse tiden, du opholder sig i solen. Og skal du ud i solen, forebygger du soleksem mest effektivt ved, at beskytte dig mod solen med beskyttende tøj og en god solcreme med høj faktor og filter mod UVA og UVB stråling.
Det er vigtigt at smøre et relativt tykt lag solcreme på, og du bør smøre dig ind minimum 15 minutter før, du skal ud i solen. Ved udbrud af soleksem er det vigtigt, at holde sig væk fra solen. Antihistaminer og mild kortisoncreme kan lindre, hvis eksemet er fremkommet.

Ja, alle produkter i P20 serien indeholder både UVA og UVB filtre. Filtrene er fotostabile og udvalgt til at give dig den bedste solbeskyttelse.

På emballagen kan du tjekke, om din solcreme indeholder UVA og UVB beskyttelse udfra disse symboler:

På P20 solprodukter vil du også kunne finde en ekstra UVA indikator, som angiver antal stjerner afhængigt af niveauet af UVA beskyttelse i forhold til UVB beskyttelse.

The I P20 serien har alle produkter 3-5 stjerner, hvor 5 er den højeste klassificering. Det betyder, at P20 solcremer, som minimum overholder EU´s anbefaling om et UVA beskyttelsesniveau på 1/3 af solfaktoren. EU’s anbefaling svarer til 3 stjerner.

 

 

Ja, P20 solbeskyttelse er god til børn, også til børn under tre år. Alle ingredienser er godkendt som kosmetiske ingredienser og indeholder ingen tilsatte parfumer eller farvestoffer. Det er dog stadig vigtigt at huske de generelle solråd om at spædbørn og små børn ikke bør udsættes for direkte sollys.

Det er ikke nødvendigt at smøre sig ind i P20 solbeskyttelse igen, når man har været i vandet, medmindre man har svedt meget eller tørret sig grundigt med et håndklæde. P20 solcremerne er kategoriseret som værende meget vandfaste (“Very Water Resistant”), hvilket er den højeste klassificering, der findes – og yder effektiv beskyttelse selv efter længere tid i vandet.

P20 solcreme virker stadig efter et brusebad forudsat, at du ikke har brugt sæbe, skrubbehandske eller har tørret dig meget grundigt med et håndklæde.

Ja, absolut. Du skal blot vente 15 minutter, efter at du har smurt dig ind, før du fortsætter med din sædvanlige makeup.

Ligesom mange andre solcremer kan P20 solcreme lave pletter på tøjet. Dette undgår du ved at vaske hænderne grundigt med sæbe efter du har smurt dig ind og undlade at røre ved tekstiler, f.eks. tøj, håndklæder osv., før solcremen er tørret helt ind.
Hvis du har fået pletter på dit tøj af P20 solcreme, kan du i de fleste tilfælde fjerne dem fra både hvidt og farvet tøj.
Prøv denne metode, før du vasker tøjet: Hvis tøjet har været vasket, kan det være nødvendigt at gentage metoden flere gange, inden pletten forsvinder. Jo varmere temperatur det plettede tøj har været vasket ved, desto sværere er det efterfølgende at fjerne pletten.

 

SÅDAN FJERNER DU PLETTER FRA P20 SOLCREME:
– Hæld husholdningssprit i en dyb tallerken.
– Læg stoffet med pletten i tallerkenen. Det er vigtigt, at pletten dækkes med husholdningssprit.
– Omrør med en ske i ca. 1 min.
– Tag stoffet op af tallerkenen.
– Tør stoffet i mellem to stykker køkkenrulle.
– Undgå brug af klorin (det kan få pletterne til at blive lyserøde).
– Gentag metoden flere gange med nyt husholdningssprit, hvis pletten ikke er væk. Genbrug ikke spritten, da farven fra pletten nu er gemt i den brugte sprit.

Når pletten er væk kan tøjet vaskes på sædvanlig vis efter vaskeanvisningen. Det frarådes at bruge ovenstående metode på læder og ruskind.

På grund af den høje vandfasthed af P20 produkterne, så anses produkterne ikke for skadelige for koralrevene. Endvidere indeholder ingen af P20 produkter de to UV filtre Ozybenzone og Octinoxate, som er de filtre, som hævdes at gøre skade på koralrevene ved Hawaii.