Solråd

Fra april til september, når UV-indekset er kommer over 3, er det en rigtig god idé at følge de gængse solåd og skabe gode solvaner for dig og dine nærmeste. Start med at bruge din sunde fornuft, respekter din hudtype og ganske enkelt undgå for meget sol.

 

 

Vi har samlet de bedste solråd, så du kan nyde solen uden bekymringer:

 • SØG SKYGGE ML. 11 OG 15
  Undgå solen mellem kl. 11 og 15, hvor solens stråler er stærkest. Ophold dig ikke for længe i solen, heller ikke når du anvender solbeskyttelse. Husk, at sand, vand og sne reflekterer og forstærker UV strålerne fra solen.
 • BRUG LET TØJ OG SOLBRILLER
  Du kan beskytte dig med let tøj, en bredskygget hat og solbriller.
 • BRUG NOK SOLCREME
  Du skal smøre rigeligt på for at opnå den beskyttelse, der står på produktet. Det er ca. 30-40 ml eller en god håndfuld til en voksen krop og ca. 20 ml til et barn. Det passer nogenlunde med, at en 100 ml solcreme svarer til 2-3 påsmøringer af en voksen.
  Smører du mindre på, falder faktortallet og beskyttelsen betydeligt.
 • SØRG FOR AT HOLDE SPÆDBØRN OG BØRN VÆK FRA DIREKTE SOLLYS
  Udsæt aldrig spædbørn eller små børn for direkte sollys. Børn skal beskyttes ekstra godt mod solens ultraviolette stråler. Brug solbeskyttelse med høj solfaktor, let tøj og en solhat. Gode solvaner som barn kan reducere risikoen for solskoldninger, hudskader og hudkræft senere i livet.