Rainbow-icon

Hvad er P20?

I 1979 ønskede Claus Riemann at hjælpe en ven, der har sensitiv hud, med at beskytte sig under et ophold i Afrika. Løsningen, som han opfandt, var P20, som nu i flere årtier har beskyttet personer mod solen. Riemanns personlige engagement og seriøse videnskabelige indsats er stadig en retningslinje for vores brand den dag i dag.

Den bedste solbeskyttelse, som giver dig mulighed for at efterlade dine bekymringer i skyggen og udfolde dig frit – beskyttelse uden at gå på kompromis.

Siden P20 blev opfundet i 1979, har vi beskyttet personer rundt om i verden mod solen. Indtil i dag har vi været tro mod vores løfte om at levere beskyttelse uden at gå på kompromis, fordi vi ved, hvor vigtigt det er at beskytte sig mod solen – hvad enten du er på ferie, udfører aktiviteter udendørs, løber en maraton eller nyder tid sammen med dine børn. Vi ønsker at tilbyde dig og dine kære den bedste beskyttelse mod solens UV-stråler – en beskyttelse, som du ikke vil blive skuffet over.

Det har vi kunnet gøre ved at udvikle et solbeskyttelsesbrand, som lever op til de højeste standarder for produkternes ydeevne, dvs. holdbarhed, vandfasthed og et højt niveau af bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse. 

Samtidig har vi forbedret vores formuleringer, så de er AllergyCertified og allergivenlige og mindre skadelige over for miljøet ved at udelade UV-filtre, som er kendt for at udgøre en trussel for miljøet.

Når vi udvikler og optimerer vores produkter, fokuserer vi på, hvordan produktet føles, da vi ved, at en let og hurtigt absorberende konsistens er vigtig, for at forbrugerne får lyst til at anvende et solbeskyttelsesprodukt hver dag året rundt.

Det helt særlige ved P20 er nemlig en kombination af højtydende solbeskyttelse, hensynet til huden og miljøet samt vores unikke formuleringer, som giver den bedste sansemæssige oplevelse, der sikrer, at du er beskyttet mod solen i alle de situationer, du kommer ud for.

TIL HELE FAMILIEN

En til alle sol-situationer

Uanset hvilket produkt du vælger, tilbyder P20 den unikke, højtydende solbeskyttelse til alle de måder, du og din familie nyder udendørslivet på. Vores forskellige produktserier giver særlige fordele, som passer til jeres forskellige behov og livsstil. Vores største ambition er at blive jeres betroede partner i solen og hjælpe dig med at beskytte jer, når I nyder jeres kvalitetstid sammen udendørs.

HVAD KUNDERNE SIGER

“Jeg havde P20-solbeskyttelsen med mig på Hawaii til verdensmesterskaber i ironman i 2014. Solen på Hawaii er meget stærk, og det var afgørende for mig at have en solbeskyttelse på, som fungerer både i vand, på land, og når jeg sveder.

 

Der findes mange solbeskyttelsesprodukter på markedet. Men ikke alle føles behageligt på huden, er vandfaste eller holder, når man sveder. Det gør P20. Den holder det, den lover og giver en beskyttelse af god kvalitet. Jeg krydsede målstregen efter 10 timer og 23 minutter i solen uden at blive solskoldet.

 

Solen på Hawaii er meget stærk, og det var afgørende for mig at have en solbeskyttelse på, som fungerer både i vand, på land, og når jeg sveder. Der findes mange solbeskyttelsesprodukter på markedet. Men ikke alle føles behageligt på huden, er vandfaste eller holder, når man sveder.

Det gør P20. Den holder det, den lover og giver en beskyttelse af god kvalitet.

 

Jeg krydsede målstregen efter 10 timer og 23 minutter i solen uden at blive solskoldet.

 

Jeg ved godt, at jeg forventer mig meget af en solbeskyttelse – den skal holde længe, være meget vandfast og ikke være fedtet. 

P20 har alle disse ting, og jeg føler mig helt sikker i solen, når jeg er beskyttet med P20″

Cecilie Mathorne blev nr. 5 i sin aldersgruppe ved verdensmesterskaberne i Ironman i 2014 på Hawaii.

HVAD KUNDERNE SIGER

“Jeg har ikke brugt nogen anden solbeskyttelse end P20 de senere år, fordi solbeskyttelsen holder i mange timer og er meget vandfast, hvilket er vigtigt, når jeg sejler. Det er behageligt, at den straks trænger ind i huden, så jeg faktisk ikke mærker, at jeg har den på”

Michael Hestbæk er en professionel sejler, som har deltaget i de olympiske lege fire gange. Han har også vundet over 25 medaljer i europamesterskaber og verdensmesterskaber.

HVAD KUNDERNE SIGER

Som en ud af 278 solocyklister, der har gennemført Race Across America, verdens hårdeste cykelløb, i de sidste 30 år. Han blev nr. 8 i 2014 som verdens yngste deltager i RAAM. Med kun fire timers hvile pr. dag cyklede Aske Søby 4.868 km i ét stræk på 10 dage og 22 timer.

“De andre var dækket i solbeskyttelse, så de var helt hvide, og mange blev solskoldede, hvilket er meget generende. Det betyder meget at kunne reducere enhver irritation, fordi man bliver som en 2-3 årig i hovedet, når man er så presset og sover så lidt,” siger Aske.

“P20 var nemt for teamet at smøre på, jeg kunne ånde i den og fik ikke nogen solskader”

Aske Søby, verdens yngste deltager i RAAM.

Something new under the sun

Udenlandsrejser

Det er ikke selve rejsemålet, der bestemmer, hvor megen solbeskyttelse, du bør anvende, når du rejser i udlandet – det er snarere jordens elementer og natur, som afgør, hvordan du skal beskytte huden mod solens skadelige stråler. Du kan lige så vel få solskoldninger og beskadiget hud på din næste skirejse som på en strand i Thailand. Kort sagt, hvis du rejser i nærheden af ækvator eller i højtliggende områder, stiger risikoen for solens skadelige UV-stråler.

Something new under the sun

Kemiske vs. mineralske solfiltre

Det er en misforståelse, at mineralske UV-filtre er bedre for huden end de kemiske. Begge yder beskyttelse mod de forskellige UV-stråler, men på meget forskellige måder. De mineralske filtre lægger sig oven på huden og danner et beskyttende lag mellem solen og huden. Hvorimod de kemiske filtre absorberes af huden og reflekterer UV-strålerne.

Hovedforskellen er deres indholdsstoffer. Mineralsk solbeskyttelse indeholder titaniumdioxid og zinkoxid, mens kemisk solbeskyttelse indeholder organiske og mere aktive indholdsstoffer.

Hvad er bedst for dig? Tja, det afhænger af, hvad du foretrækker. For at hjælpe dig med at få et overblik har vi sammensat en liste over de forskellige egenskaber ved kemisk og mineralsk solbeskyttelse:

Mineralsk
• Typisk tykkere i konsistensen
• Ikke-kosmetisk farve, som kan efterlade en hvid hinde på huden
•Trænger ikke ned under hudens øverste lag, hvilket øger risikoen for, at SPF-beskyttelsen kan gnides af 
• Uorganiske indholdsstoffer: zinkoxid og titaniumdioxid

Kemisk
• Typisk lettere i konsistensen
• Usynlige formuleringer, som ikke efterlader et hvidt skær på huden
• Trænger igennem hudens øverste lag og gør den mere modstandsdygtig over for friktion mod huden
• Organiske indholdsstoffer

Something new under the sun

Indendørs på en solrig dag

Uanset om du sidder i din bil, kører med offentlig transport, er på kontoret eller derhjemme, bliver du eksponeret for skadelige UVA-stråler. De kan forårsage for tidlig aldring af huden såsom rynker og pigmentering. UVB-strålerne kan ikke trænge igennem glas og kan derfor ikke skade huden i disse situationer, men UVA-stråler kan passere gennem glas og give DNA-skader i huden, som kan forårsage for tidlig aldring og øge risikoen for andre hudkomplikationer. Det betyder, at det er afgørende at anvende en bredspektret UVA- og UVB-solbeskyttelse, og at du skal være på udkig efter en beskyttelse med en høj UVA-beskyttelsesfaktor. I EU kræves det, at alle solbeskyttelser skal indeholde mindst 1/3 af SPF i UVA-beskyttelsen, hvilket betyder, at en SPF30 skal indeholde en UVA-beskyttelsesfaktor på mindst 10. I P20-solbeskyttelserne er UVA-beskyttelsesfaktoren dog mere end to gange så høj, som det EU kræver – hvilket giver dig en optimal UVA-beskyttelse.

 

 

Something new under the sun

Regnvejr eller solskin

Det er en udbredt misforståelse, at man kun har brug for solbeskyttelse, når man nyder solen på varme sommerdage. De fleste hudskader såsom rynker, for tidlig aldring og rødmen sker imidlertid hver dag hele året rundt på grund af de skadelige UVA-stråler. Det betyder, at din hud beskadiges igennem hele livet, uanset om du bliver forbrændt eller ej, så derfor er det vigtigt at beskytte sig hver dag.

Men hvad nu, hvis jeg står op til en grå og overskyet dag? Selv på dage, hvor du ikke kan se eller mærke solen, er den der alligevel. Faktisk kan op til 80 % af solens stråler passere gennem skyerne og give hudskader – og allerværst så passerer den igennem vinduerne i huset eller bilen. Hvad enten det er regnvejr eller solskin, skal du altid beskytte dig.

Something new under the sun

Solbeskyttelse og D-vitamin

Du ved sikkert, at vi får det livsvigtige D-vitamin fra solens stråler – samt at vi skal bruge solbeskyttelse for at beskytte os mod solens stråler. Det lyder som en klassisk modsætning, ikke? Hvordan får vi vores daglige dosis af D-vitamin, hvis vi blokerer for den med solbeskyttelse?

Du skal kun være 10 minutter i solen for at få den rette mængde af D-vitamin, og det betyder ikke nødvendigvis at ligge ude i solen, men snarere at vi tilbringer tid udendørs, mens vi går til kontoret, laver havearbejde, dyrker motion osv. Ingen solbeskyttelse blokerer 100 % for strålerne, så vi vil altid få noget D-vitamin.

Something new under the sun

Hudpleje og make-up med SPF

Du har måske bemærket, at make-up og solbeskyttelse ikke længere er to adskilte begreber. Der findes en masse vidunderlig makeup med SPF såsom fugtighedscremer, foundations og tilmed pudder – men hvis du tror, du kan springe over solbeskyttelsen ved blot at anvende din daglige makeup-rutine, er vi nødt til at stoppe dig. Makeup med SPF kan og bør ikke erstatte regelmæssig, daglig solbeskyttelse. Hvorfor ikke, tænker du måske. Fordi den mængde makeup, du kommer på huden, er minimal og har ikke en chance for at give dig det SPF-tal, som din hud har behov for. Det betyder ikke, at du ikke får en smule beskyttelse med SPF-makeup, men alene er den ikke kraftig nok til at beskytte dig.-

Something new under the sun

Graviditet og solpleje

Vi skal være de første til at inddrømme, at lykkelige omstændigheder kan være fyldt med forventninger og bekymringer, da vi alle ønsker at gøre det bedste for vores børn. Der har været meget diskussion om, hvorvidt solbeskyttelser er sikre at bruge under graviditeten. Bekymringen og bevidstheden om indholdsstoffer stiger ofte, fordi der er en masse forskellige meninger om det her. Men der hersker ingen tvivl om, at du helt sikkert skal anvende solbeskyttelse, både når du er gravid og ammer. Du har måske dit eget fortrukne produkt, men det vigtigste er, at du anvender en bredspektret solcreme, som yder beskyttelse mod UVA- og UVB-stråler

Something new under the sun

Børn og sol

Som forældre er det din daglige opgave at træffe forholdsregler til at beskytte dine kære børn – især mod solen. Det bedste råd er at holde børn ude af direkte sollys, fordi forsøg viser, at de fleste solskader, din hud udsættes for, sker før 20-års alderen.

Men helt at forhindre børn i at lege udendørs i solskinnet – det er synd. Derfor er det vigtigt at lære børn helt fra en tidlig alder, hvordan de skal beskytte sig mod solen – og forhåbentlig vil det hjælpe dem med at udvikle gode vaner, som holder hele livet. Prøv at gøre påføringen sjovere ved at være lidt kreativ. Her er et tip: Lad dem gætte, hvilket billede du tegner, mens du presser solcremen på deres hud, og bed dem om at hjælpe til med at gnide cremen ind. Eller leg en leg, hvor de skal samle prikker af solcreme ved at smøre cremen fra den ene prik til den anden.

Anvendelse af solbeskyttelse skal dog helst undgås hos spædbørn under 6 måneder, da de har et højere hudareal i forhold til kropsvægten sammenlignet med ældre børn, og det kan føre til en højere risiko for en uønsket allergisk reaktion.