Rainbow-icon

Solbeskyttelse

Hvorfor skal man anvende solbeskyttelse?

Solcreme er en vigtig del af din totale solbeskyttelsesstrategi, da fordelene kan være livsændrende. Regelmæssig brug af solcreme mindsker risikoen for at udvikle hudkræft og hjælper med at forebygge for tidlig aldring af huden forårsaget af UV-stråler, som din hud er udsat for hver eneste dag.

Regelmæssig brug af solbeskyttelse reducerer den samlede UV-eksponering og mindsker risikoen for hudkræft og solskader.

Hvem bør bruge solbeskyttelse?

Behovet for solbeskyttelse gælder for alle! Mænd, kvinder og børn over 6 måneder bør anvende solbeskyttelse hver dag. Det gælder både personer, som let bliver brune, og dem, der ikke gør. Husk, at huden bliver beskadiget af soleksponeringen gennem hele livet, hvad enten du bliver solskoldet eller ej.

Babyer under 6 måneder er den eneste undtagelse; deres hud er meget sensitiv. Den bedste måde at holde dine spædbørn sikre på, er at undgå solen ved at søge skygge og bruge solbeskyttende tøj.

Hvornår bør man anvende solbeskyttelse?

Hver dag! Den bedste praksis er at påføre solbeskyttelse 30 minutter før eksponering af solen, så den kan nå at absorberes af huden. Til børn anbefaler vi at smøre et ekstra lag solbeskyttelse på for at sikre, at der ikke er områder, der bliver overset, og for at sikre at børns sol-følsomme hud får den optimale beskyttelse.

Selvom P20 er blevet udviklet til at beskytte huden i længere tid, anbefaler vi stadig at smøre produktet på igen, hvis man har svedt meget eller tørret sig med et håndklæde, så man er sikker på at være beskyttet mod solen hele dagen.

Hvilken type af solbeskyttelse bør man bruge?

Vi mener, at den bedste beskyttelse opnås med en solbeskyttelse, der giver en højtydende beskyttelse, og som har en konsistens, der gør det behageligt at komme den på huden hver dag. Vi har udviklet vores produktsortiment af solbeskyttelser, så de yder den bedste solbeskyttelse og giver dig mulighed for at vælge mellem vores cremer og flydende klare solbeskyttelser. Vores produkter er blevet testet, og det er dokumenteret, at de lever op til alle de parametre, som vi anfører på produkterne. Samtidig er vores formuleringer blevet testet i forsøg med brugere for at sikre, at vores formuleringer også lever op til forbrugernes krav til, hvordan produktet føles på huden. Alt dette bidrager til den unikke P20-solbeskyttelse, der er et godt produkt, som vores forbrugere har lyst til at påføre igen og igen – i dag, i morgen og fremover.

Alle aktive indholdsstoffer i solbeskyttelse er af kemisk oprindelse. Det gælder både for de mineralske og kemiske UV-filtre. Vi anvender kemiske filtre i vores solbeskyttelse, der sikrer en ikke-fedtende formulering, og som ikke efterlader et hvidt lag på huden. De kemiske filtre beskytter huden mod UVA- og UVB-stråler ved at blive absorberet af huden, hvorimod de mineralske filtre lægger sig som et lag oven på huden. Det betyder også at de kemiske UV-filtre opretholder en længere beskyttelse da de ikke bliver ‘vasket’ af huden på samme måde som de fysiske filtre. Når noget er kemisk fremstillet, betyder det, at det bliver kontrolleret, og det giver os mulighed for at have 100 % kontrol over indholdsstofferne i vores produkter og sikre os, at vi tilbyder den bedste beskyttelse til dig og din familie.

GoDE RÅD

Er solbeskyttelser sikre?

Ja! Et nyligt studie fremhævede, at fordelene ved at anvende solbeskyttelse langt overstiger de eventuelle negative virkninger, som UV-filtrene kan have på huden. Studiet understregede faktisk, at der ingen videnskabelig evidens er for, at UV-filtrene i solbeskyttelsen kan have en skadelig virkning*. Det, vi ved er den største trussel, når vi taler om solbeskyttelse, er, at forbrugerne glemmer at inddrage solbeskyttelse i deres daglige rutine, og at de ikke bruger nok solbeskyttelse, hvilket efterlader dem med en solbeskyttelse, som er betydeligt lavere end den, de forventer. Så der er stadig lang vej endnu, før vi er sikre på, at alle er sikret mod solen og beskytter huden på den mest bedst mulige måde.

*Vurdering af risici/fordele ved solbeskyttelse, 2022. VKM, Norsk videnskabelig komité for fødevarer og miljø. 

OUR HERO

P20 solcreme til børn

P20 Kids SPF 50+ Triple Protection Sunscreen er en mild solcreme, der er særlig udviklet til børns solfølsomme hud. Den giver beskyttelse, der er førende i sin kategori, i op til 10 timer og har en vandfasthed i op til 3 timer. Den milde solbeskyttelse indeholder ingen tilføjet duft, er dermatologisk testet, allergivenlig og AllergyCertified og giver en suveræn UVA-beskyttelse.

Produkter

Solbeskyttelse uden at gå på kompromis

P20 er særligt udviklet med fokus på, at vi ønsker, at forbrugerne vil bruge vores produkter kontinuerligt, så de er sikre på at være beskyttet hele livet.

Det har vi gjort ved at udvikle et solbeskyttelsesbrand, som lever op til de højeste standarder for produkternes ydeevne, dvs. holdbarhed, vandfasthed og et højt niveau af UVA- og UVB-beskyttelse og en bredspektret beskyttelse. Men samtidig har vi forbedret vores formulering, så den er sikker for huden, AllergyCertified og allergivenlig og mindre miljøskadelig ved at udelade UV-filtre, der er kendt for at udgøre en trussel for miljøet.

Når vi udvikler og optimerer vores produkter, fokuserer vi på produktets sanselige fornemmelse, fordi vi ved, at en let og unik tekstur er vigtig, hvis forbrugerne skal ønske at anvende et produkt hver dag – hele året rundt.

Det unikke ved P20 er en kombination af vores højtydende solbeskyttelse, vores hensyn til huden og miljøet og vores unikke formuleringer. Det giver den bedste sanseoplevelse, som sikrer, at du bliver beskyttet mod solen i alle de situationer, som livet tilbyder.

 

EKSTREMT PÅLIDELIG SOLCREME TIL HELE FAMILIEN

Pas på hele din familien i solen med P20’s bredspektrede UV-beskyttelse. P20-produkterne yder UVB-beskyttelse såvel som meget høj UVA-beskyttelse, der skærmer huden mod solrelateret skade og for tidlig aldring. UVA-beskyttelsen i P20 overstiger EU’s anbefalinger, og har derfor fået 5 ud af 5 stjerner*.

P20 har en unik, let formulering, som let absorberes af huden. Den yder en holdbar beskyttelse uden at efterlade nogen sport i løbet af blot 15 minutter. Det betyder, at din familie kan være klar til at gå udenfor i løbet af ingen tid. Endvidere er sortimentet uden duft og farvestoffer, hvilket gør den til den perfekte solbeskyttelsesløsning til hele familien.

Og hvis du pakker P20 ned til en udenlandsrejse, beskyttes familien på stranden eller i og uden for svømmebassinet, fordi produktet bevarer sin vandfaste beskyttelse, også når det udsættes for vand**. Det betyder færre genpåføringer for hele familien.

*SPF 50 og 50+ har fået 4 ud af 5 stjerner

**Niveauet af vandfasthed ligger på op til 3 timer for vores Kids produkt, 4 x 20 minutter for vores kropsprodukter Original og Sensitive Skin, og 2 x 20 min. for vores Sensitive Face.

Something new under the sun

Udenlandsrejser

Det er ikke selve rejsemålet, der bestemmer, hvor megen solbeskyttelse, du bør anvende, når du rejser i udlandet – det er snarere jordens elementer og natur, som afgør, hvordan du skal beskytte huden mod solens skadelige stråler. Du kan lige så vel få solskoldninger og beskadiget hud på din næste skirejse som på en strand i Thailand. Kort sagt, hvis du rejser i nærheden af ækvator eller i højtliggende områder, stiger risikoen for solens skadelige UV-stråler.

Something new under the sun

Kemiske vs. mineralske solfiltre

Det er en misforståelse, at mineralske UV-filtre er bedre for huden end de kemiske. Begge yder beskyttelse mod de forskellige UV-stråler, men på meget forskellige måder. De mineralske filtre lægger sig oven på huden og danner et beskyttende lag mellem solen og huden. Hvorimod de kemiske filtre absorberes af huden og reflekterer UV-strålerne.

Hovedforskellen er deres indholdsstoffer. Mineralsk solbeskyttelse indeholder titaniumdioxid og zinkoxid, mens kemisk solbeskyttelse indeholder organiske og mere aktive indholdsstoffer.

Hvad er bedst for dig? Tja, det afhænger af, hvad du foretrækker. For at hjælpe dig med at få et overblik har vi sammensat en liste over de forskellige egenskaber ved kemisk og mineralsk solbeskyttelse:

Mineralsk
• Typisk tykkere i konsistensen
• Ikke-kosmetisk farve, som kan efterlade en hvid hinde på huden
•Trænger ikke ned under hudens øverste lag, hvilket øger risikoen for, at SPF-beskyttelsen kan gnides af 
• Uorganiske indholdsstoffer: zinkoxid og titaniumdioxid

Kemisk
• Typisk lettere i konsistensen
• Usynlige formuleringer, som ikke efterlader et hvidt skær på huden
• Trænger igennem hudens øverste lag og gør den mere modstandsdygtig over for friktion mod huden
• Organiske indholdsstoffer

Something new under the sun

Indendørs på en solrig dag

Uanset om du sidder i din bil, kører med offentlig transport, er på kontoret eller derhjemme, bliver du eksponeret for skadelige UVA-stråler. De kan forårsage for tidlig aldring af huden såsom rynker og pigmentering. UVB-strålerne kan ikke trænge igennem glas og kan derfor ikke skade huden i disse situationer, men UVA-stråler kan passere gennem glas og give DNA-skader i huden, som kan forårsage for tidlig aldring og øge risikoen for andre hudkomplikationer. Det betyder, at det er afgørende at anvende en bredspektret UVA- og UVB-solbeskyttelse, og at du skal være på udkig efter en beskyttelse med en høj UVA-beskyttelsesfaktor. I EU kræves det, at alle solbeskyttelser skal indeholde mindst 1/3 af SPF i UVA-beskyttelsen, hvilket betyder, at en SPF30 skal indeholde en UVA-beskyttelsesfaktor på mindst 10. I P20-solbeskyttelserne er UVA-beskyttelsesfaktoren dog mere end to gange så høj, som det EU kræver – hvilket giver dig en optimal UVA-beskyttelse.

 

 

Something new under the sun

Regnvejr eller solskin

Det er en udbredt misforståelse, at man kun har brug for solbeskyttelse, når man nyder solen på varme sommerdage. De fleste hudskader såsom rynker, for tidlig aldring og rødmen sker imidlertid hver dag hele året rundt på grund af de skadelige UVA-stråler. Det betyder, at din hud beskadiges igennem hele livet, uanset om du bliver forbrændt eller ej, så derfor er det vigtigt at beskytte sig hver dag.

Men hvad nu, hvis jeg står op til en grå og overskyet dag? Selv på dage, hvor du ikke kan se eller mærke solen, er den der alligevel. Faktisk kan op til 80 % af solens stråler passere gennem skyerne og give hudskader – og allerværst så passerer den igennem vinduerne i huset eller bilen. Hvad enten det er regnvejr eller solskin, skal du altid beskytte dig.

Something new under the sun

Solbeskyttelse og D-vitamin

Du ved sikkert, at vi får det livsvigtige D-vitamin fra solens stråler – samt at vi skal bruge solbeskyttelse for at beskytte os mod solens stråler. Det lyder som en klassisk modsætning, ikke? Hvordan får vi vores daglige dosis af D-vitamin, hvis vi blokerer for den med solbeskyttelse?

Du skal kun være 10 minutter i solen for at få den rette mængde af D-vitamin, og det betyder ikke nødvendigvis at ligge ude i solen, men snarere at vi tilbringer tid udendørs, mens vi går til kontoret, laver havearbejde, dyrker motion osv. Ingen solbeskyttelse blokerer 100 % for strålerne, så vi vil altid få noget D-vitamin.

Something new under the sun

Hudpleje og make-up med SPF

Du har måske bemærket, at make-up og solbeskyttelse ikke længere er to adskilte begreber. Der findes en masse vidunderlig makeup med SPF såsom fugtighedscremer, foundations og tilmed pudder – men hvis du tror, du kan springe over solbeskyttelsen ved blot at anvende din daglige makeup-rutine, er vi nødt til at stoppe dig. Makeup med SPF kan og bør ikke erstatte regelmæssig, daglig solbeskyttelse. Hvorfor ikke, tænker du måske. Fordi den mængde makeup, du kommer på huden, er minimal og har ikke en chance for at give dig det SPF-tal, som din hud har behov for. Det betyder ikke, at du ikke får en smule beskyttelse med SPF-makeup, men alene er den ikke kraftig nok til at beskytte dig.-

Something new under the sun

Graviditet og solpleje

Vi skal være de første til at inddrømme, at lykkelige omstændigheder kan være fyldt med forventninger og bekymringer, da vi alle ønsker at gøre det bedste for vores børn. Der har været meget diskussion om, hvorvidt solbeskyttelser er sikre at bruge under graviditeten. Bekymringen og bevidstheden om indholdsstoffer stiger ofte, fordi der er en masse forskellige meninger om det her. Men der hersker ingen tvivl om, at du helt sikkert skal anvende solbeskyttelse, både når du er gravid og ammer. Du har måske dit eget fortrukne produkt, men det vigtigste er, at du anvender en bredspektret solcreme, som yder beskyttelse mod UVA- og UVB-stråler

Something new under the sun

Børn og sol

Som forældre er det din daglige opgave at træffe forholdsregler til at beskytte dine kære børn – især mod solen. Det bedste råd er at holde børn ude af direkte sollys, fordi forsøg viser, at de fleste solskader, din hud udsættes for, sker før 20-års alderen.

Men helt at forhindre børn i at lege udendørs i solskinnet – det er synd. Derfor er det vigtigt at lære børn helt fra en tidlig alder, hvordan de skal beskytte sig mod solen – og forhåbentlig vil det hjælpe dem med at udvikle gode vaner, som holder hele livet. Prøv at gøre påføringen sjovere ved at være lidt kreativ. Her er et tip: Lad dem gætte, hvilket billede du tegner, mens du presser solcremen på deres hud, og bed dem om at hjælpe til med at gnide cremen ind. Eller leg en leg, hvor de skal samle prikker af solcreme ved at smøre cremen fra den ene prik til den anden.

Anvendelse af solbeskyttelse skal dog helst undgås hos spædbørn under 6 måneder, da de har et højere hudareal i forhold til kropsvægten sammenlignet med ældre børn, og det kan føre til en højere risiko for en uønsket allergisk reaktion.